6 Şubat 2010 Cumartesi

Clinic


Ada müziği güzel,Liverpool'unki de temel taşlarındandır diyerek sıradaki grubumza geçelim."Clinic"

İlk dikkat çeken özellikleri sahne alırken doktor maskesi takmaları sanırım.Ama bu önemsiz bi' ayrıntı diyorum ve grup elemanlarına geçiyorum.

Ade Blackburn (vokal,klavye)
Brian Campbell (bass,flüt,vokal)
Jonathan Hartley (gitar,klavye)
Carl Turney (davul,piyano,back vokal)

Radiohead'in göze çarpacak derecede çok desteklediği (resmi blogları air space'te hangi tarihte nerede konser verecekleri gibi) grup,97 yılında Radiohead'in ön grubu olarak konserlerde boy göstererek seyirci ve dinleyici karşısına çıkmaya başladı.Grubun eski ismi olan "Pure Morning"de bu sene içinde değiştirildi.

2000 yılında bir albüm yaptılar ki akıllara zarar,sesin doğal bir şey olmadığı konusunda 'gerçek' bir kanıya varmış grup "Internal Wrangler" albümünü kaydedip selam verdi bütün müzik alemine.

Diskografisini merak edenler için;

Internal Wrangler (2000)
Walking With Thee (2002)
Winchester Cathedral (2004)
Visitations (2006)
Do It! (2008)

Bunlar dışında da ulaşmak için büyük çabalar sonucunda yalnızca iki tanesine ulaşabildiğim 4 EP bulunuyor.

Solistlerinin sesindeki gizem,günün hangi saatinde olursanız olun size geceyi anımsatıyor.Kullandıkları çeşitli enstrümanlarla süslenmiş her parçada sanki aynı hikayeye farklı bakış açılarından yaklaşıyor düşüncesini oluşturuyor dinleyenin kafasında.Size ister küfür etsin,ister göklere çıkarsın boyun eğdirecek derecede de kabul ettiriyor kendini.

Büyük bi' kesim tarafından 'Garbage' olarak nitelendirilselerde,bunu zerre umursamayarak "Indie Rock" etiketini üstlerine yapıştırıyorum.Çünkü,dinlediğim her tınıda (her ne kadar Radiohead ve Blur'a çok benzetilselerde) çok farklı bi' etki bırakıyor.

Dinleyin,dinletin.

www.myspace.com/clinicvoot

Clinic - If You Could Read Your Mind

Ingvar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder