1 Şubat 2010 Pazartesi

Dadafon


Soğuk ülkelerden başladık öyle devam edelim.Norveçli bir grupla tanıştırayım sizi.

Jazz ve rock müziğin sentez olarak kıvamını tam tadında tutturmuştur Dadafon.Kadrosu;solo albümleri de leziz olan solist Kristin Asbjørnsen başta olmak üzere, Jostein Ansnes (Gitar,Vokal) , øyvind Engen (Cello,Vokal), Eirik øien (Bass Gitar ) ve Martin Langlie (Davul).

Diskografiye göz atacak olursak; 'Coloured Moods' adıyla kurulan grup aynı isimle bir de debut albüm çıkartmıştır.Daha sonra 'And I Can't Stand Still','Visitor','Lost Love Chords','Harbour' albümlerini yayınladılar.

Grupla, Charles Bukowski'nin kitabından uyarlanan 'Factotum' filmi ile tanıştım.Şöyle ki,filmin etkisinden kurtulup soundtracklerini merak edince karşıma Bukowski şiirlerinden bestelenmiş başyapıtlar çıktı,bende o vakitten sonra 'Dadafon'u takibe aldım.

Siz daha ne olduğunu anlamadan 'Slow Day' ile kendinizden geçmiş,bir sigara yakmış oluyorsunuz.Kaslarınız gevşiyor,koltuğunuza daha bir sıkı sarılıyorsunuz.

Ya da 'The Garden' ile yerden gökyüzüne doğru bir balonla çıkıyorsunuz yavaşça ve koltuğunuzu bırakıyorsunuz.

'I Wish To Weep' kulağınıza damladığında, kendinizi İngiltere'de ucubelerle dolu bir barda içkinizi yudumlarken buluyorsunuz ve yan masanızda hep Charles abimiz oturuyor.

E kolay değil,hayal gücünü bu denli canlı tutmak.Dinleyiciyi kendine bu kadar bağlamak.

Kristin Asbjørnsen'in merakla beklediğim 'The Night Shines Like The Day' albümünün ilk single ı 'Snowflakes' ile yazıyı sonlandıralım.

Her zaman dinlememeniz dileklerimle

www.myspace.com/kristinasbjornsen


Kristin Asbjørnsen - Snowflakes

Ingvar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder