7 Şubat 2010 Pazar

Saltillo

Eğer altkata yeni taşınan komşunuzun evinden sabah kadar yaylı sesleri ve elektronik davullar yükleniyorsa hemen sinirlenmeyin.Belki Saltillo,ilk albümü Ganglion'dan sonra yeni bir albümün çalışmalarındadır.

Ve bu emin olun ki güzel haberdir.

Saltillo'yla ilk olarak bir arkadaşımın last.fm hesabını kurcalarken karşılaştım,ikincisindeyse bizzat Saltillo'nun last.fm hesabını gezerkerken.O zamanlarda müzikal zevkimin tavanını aşındıracak derecede etkilemişti beni.

Elektronik müzik,trip-hop ve klasik müziğin ittifakı sonucu Saltillo bize müthiş bir müzik sundu.Eşi Sarah Matthews'inde vokalleriyle bu albümde yerini aldığını söylemek lazım.Albüm boyunca,Shakspare ve Edgar Allen Poe'dan satırlar duyabilirsiniz.Bu da başka bir boyut kazandırıyor işe.Albümdeki keman, çello, viyola, bateri, piyano, basları kendisi Çalmış Saltillo.Space'inden edindiğim ufak bir bilgiye göre de davul programlama gibi oldum olası sempati beslediğim bir yönü de var kendisinin.

Ganglion albümünde garip bir tempo var.Her noktada insanı melankolikleştiren enstrumanların yanında davullar tempoyu hep ayakta tutuyor.Üzgünsünüz ama asla pasif değilsiniz.12 şarkı başladığında sizde bir adamı evinin kapısından çıkarken hayal edip albümle eş tempoda bir senaryoya sokarsanız,ciddiye alınacak bir hikayeniz var demektir.Özellikle çıkış parçası olan ''F#m''de solo piyano eşliğinde müthiş bir bitiş hazırlamak sizin elinizde.

Saltillo'nun daha önce eşi Sarah Matthews ve Chandler Rentz'le birlikte ''Sunday Munich'' olarak iki albüm daha yayınladığını da söyleyerek yazıyı bitiriyorum.

Herkese iyi dinlemeler

www.myspace.com/saltillo

Saltillo - Necessary End

Charly Lie

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder