31 Ocak 2010 Pazar

Everything is Made in China



2005'ten beri kıç donduran Rusya soğuğunda Post-Rock müzik yapan üç arkadaştan oluşan bir grup.Yanlış hatırlamıyorsam Moskova temelliler ve hala da orada yaşıyorlar.
Özetle;

Max Fedorov (vokal,gitar,perküsyon) , Phil Premyak ( bass gitar ) , Alex Zotov ( davul) .

Grupta beni en çok kendine çeken şey,içinde yer alan minimal ve elektronik öğeler.Yaptıkları tarzla tamamen örtüştürebildikleri içinde ortaya çok leziz şeyler çıkıyor. Post-Rock gruplarında bildiğim kadarıyla sampling metodunu deneyen nadir topluluklardan.Sigur Ros parçalarına yaptıkları samplelama teknikleri de takdire şaayan. Kendi dilleri yerine de ingilizce kullanmaları bize daha da avantaj sağlıyor neden bahsettikleri konusunda.

2007 senesinde benim favorim olan "4" albümünü çıkardılar.Bir de güzellik yaptıklar.Albümde yer alan her parça için,özel olarak yapılan illüstrasyon çalışmaları eklenmiş.Bu da çok fazla koldan,dallanıp budaklanıp gittiklerinin bir göstergesi. Pek fazla geri dönüş alamasalarda araştırıcı dinleyiciler için kült gruplardan biri haline geldiler. Geçen sene de "Automatic Movements" albümünü dinleyiciye sundular. Hala "4" favorim.

Benim de bir türlü ulaşamadığım 2006 yılında çıkan bi' EP mevcut. Elinde olan arkadaş-lar varsa paylaşımcılığı beklerim.

"Automatic Movements" albümünden "Sleepwalking" parçasına çektikleri kliple de yazıyı sonlandıralım.

Everything is Made in China - Sleepwalking


http://www.myspace.com/playreunion

Ingvar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder